The design of the academic buildings on the northern campus preserves the human scale of the old Marcus campus. The buildings position define public courtyards in the spirit of the court buildings such as the Khan or the mosque. The buildings are 5-6 stories long and have an average area of ​​5000 square meters each.
The inner courtyards are interwoven into the main inner street of the campus, which is known as the "Forum". The location of the classrooms and teaching laboratories, where intensive student activity is concentrated on both sides of the forum, will contribute to the activity in its field. The forum enters from the south directly from the municipal entrance square, so that the forum is considered a direct and natural continuation of the square.
The forum is leveled in accordance with the cross-sectional distribution of the academic complex. Walking in the forum is done in two alternative tracks. One way is leveled as the natural topography of the campus and the second way is a direct walk on one level path from the public square, going above the train line, towards Marcus campus.

Beer Sheva , Israel, Winning competition, 2013 -
Client: Ben-Gurion University
 

The Bat-Yam Municipality complex is designed to be the center of the city’s CBD. The site is bounded by roads on all four sides, the road at its east being about two storeys higher than the road at its west. The height difference between the two roads has been exploited to design a series of urban plazas with a large shopping mall beneath them and the Municipality Building tower rising above it, containing a municipal theater, a café, and a ten- storey office structure that forms the southern face of the plazas. The plazas include a gardened municipal plaza with a view of the sea, and an inner plaza sheltered by the envelope of buildings opposite the theater and the foyer of the Municipality Building.

Client: Ministry of Housing
Area: 6000 Dunam

The Bat-Yam Municipality complex is designed to be the center of the city’s CBD. The site is bounded by roads on all four sides, the road at its east being about two storeys higher than the road at its west. The height difference between the two roads has been exploited to design a series of urban plazas with a large shopping mall beneath them and the Municipality Building tower rising above it, containing a municipal theater, a café, and a ten- storey office structure that forms the southern face of the plazas. The plazas include a gardened municipal plaza with a view of the sea, and an inner plaza sheltered by the envelope of buildings opposite the theater and the foyer of the Municipality Building.

Client: Ministry of Housing
Area: 6000 Dunam

The Ashkelon municipal complex was designed as a “carpet” of pavilions on pillars all gathered around a central pavilion that serves as the entrance hall to the Municipality Building from the municipal plaza. Each pavilion is designated for one of the Municipality’s departments.

Municipality offices
Client: Ashkelon Municipality
Area: 20,000 sq. m.

The Art Faculty building is situated beside the traffic ring at the main entrance to Haifa University. It has two façades, one facing the University Plaza and the public garden, and the other overlooking the slope, with a panoramic view of the scenery. The building combines a three-story management-and-tutorial area adjacent to the traffic ring, and a five-story classroom-and-workshop area facing the panorama. The two sections are linked by a joint foyer. The art and theater workshop levels feature areas for outdoor activities in yards facing the bay panorama. This façade is protected by sunshades against radiation and radiation. The building has two main entrances; a lower entrance leading from the ring road, and a second entrance on the level of the third floor via a bridge leading from the plaza of the entertainment hall.

Art Workshops
Client: Haifa University
Area: 4,000 sq.m

The museum building will be erected abutting Tel Beer-Sheva on its eastern side, within the Beer-Sheva city limits. The tell is a national park and has been listed by UNESCO as a World Heritage Site. The museum and the field school adjacent to it will be used both as a center for studies of the history, archeology, and nature of the Negev, and as a museum open to the public at large. The museum will be built on the slope facing the Hebron Stream. A central building and a youth hostel, facing a public garden space, will be erected at the top of the slope. The museum will comprise a series of pavilions specializing in different subjects relating to the Negev. The pavilions will extend over the slope in a stepped ‘carpet’ construction of a network of pavilions separated by their yards. Each pavilion will contain a classroom and display areas in closed spaces and in the yards. The study groups will be lodged at the hostel, and the students will move from one pavilion to another, so that during their stay they will pass through all the pavilions. The complex is planned as an ecological space that preserves the landscape qualities of the natural surroundings, attuned to the local climate, the winds, the movement of the sun, and to energy saving.

Museum and educational center
Client: Beer-Sheva Municipality
Area: 20,000 sq.m

The Academic College of Tel Aviv-Yafo’s campus was planned for two plots of public land in Yafo. The proposed construction includes two courtyard buildings that function as autonomous units. In the initial stage, development was to begin with the northern building, to be erected on some 15,000 square meters, and to contain the main library, the auditorium, the administrative offices, the classrooms of two faculties, and staff meeting rooms. This building was designed around an elongated courtyard, with the library and one faculty wing on one side, faced by the second faculty wing on the opposite side. The eastern section, on an area of some 5,000 square meters and containing classrooms, staff rooms, the administrative offices and a central auditorium, was chosen for immediate implementation during the first stage.

Educational institute
Client: Tel Aviv University
Area: 30,000 sq.m

Pages