A residential structure adapted to prefabricated construction according to the “cubicle method”. The different types of buildings are planned according to a module of one uniform cubicle. The building is designed for mountainous terrain. It is a four-storey row building that includes a two-storey apartment on the ground with a garden, and another two-storey terrace apartment above it.

Prefabricated construction
Client: Ministry of Housing

The Mané Katz Museum is designed to accommodate the activities of two organizations: a museum of artwork by Mané Katz, a Jewish ‘School of Paris’ painter, and a museum of Judaica that focuses on the Prophet Elijah’s activity on Mount Carmel, and also includes a synagogue. The structure is located at a scenic point, facing a panoramic promenade on the one side, and Haifa Bay on the other. The building’s unique design and its dynamic thrust within the mountainous topography makes it stand out against the background of the cubist construction typical of the residences on Mount Carmel. The structure is composed of four volumetric bodies: the synagogue, the joint main hall, the Mané Katz Museum and the Judaica Museum. The structure’s volumetric development facilitates immediate formative identification of its parts and their contents. Its positioning facing the promenade was determined in such a way that it would not stand out above street level.

Art & Judaica museum
Client: Haifa Municipality
Area: 7,000 sq.m

The court building in Jerusalem houses all the judiciary levels except the Supreme Court, and contains 113 courtrooms and 135 judges’ chambers. The site allocated for the building is a distinctive meeting point of diverse urban fabrics, building styles, and urban activities. The design of the court building has to connect and bridge among the host of diverse design languages of the buildings around it as well as to create a distinctive language of its own. The building needs to stand out as a representative of the judiciary authority but should also blend in with the urban fabric, in modest, human, and non-patronizing dimensions. The court building is designed as a spatial composition in which a vertical rectangular prism, containing the judicial wing, penetrates into a horizontally laid-out prism, with a sloping upper face, housing the judiciary services and the foyer. The vertical prism is divided into two vertical slices, a broad one containing the courtrooms wing and a narrow one containing the judges’ chambers wing. The building’s design as a simple, minimalistic composition, with each prism housing distinct activities, is in the modern architectural tradition that calls for form to follow function. The logic behind this principle is not merely formal; rather, it aims to point to functional, technical and economic efficiency.

Client: Government
Area: 50,000 sq.m

The Jabotinsky Institute engages in archival collation and display of materials connected with Ze’ev Jabotinsky and with the underground Jewish nationalist movements prior to the establishment of the State of Israel. The building will be erected in Ramat Gan, on a triangular plot with roads on either side of it and its apex pointing to an intersection. The base of the triangle faces a public space to be shared by two other public buildings whose function has as yet not been decided. The building is designed as a spearhead pointing towards the intersection, from which it rises towards the urban expanse, bursting out of the depths of the ground. The volume design projects power and momentum as well as an ascetic simplicity devoid of ornamentation.

The museum has three levels. The ground level contains a foyer, a library, and a main exhibition hall that opens onto a sunken garden and study rooms for groups of visitors. Looking down over the main exhibition hall are two upper galleries that enclose a large sculpture yard between them. Entry into the building is from a plaza shared by all the public buildings at the site, to a plaza belonging to the Institute, and from there to the foyer. The wing of offices, on the third storey, is designed as a bridge over the entrance plaza, spatially defining the transition from the public plaza to the Institute’s plaza.

Client: The Jabotinsky Institute
Area: 5,000 sq.m

The aims of the Israel Defense Forces Museum are to exhibit the history of Israel’s wars since the 1948 War of Independence, and to serve as a memorial to the soldiers who died in battle. The Museum building stands at the foot of a mountainous ridge overlooking Jerusalem, nestled between two crests. A lengthwise visitors’ path links the separate exhibition spaces devoted to the various wars. The topographical continuity is cut by an artificial canyon, with the Visitors’ Center on one side of it, and the exhibition halls, linked by a bridge spanning the canyon, on the other side. At the end of the canyon is an amphitheater. The structure burrows into the mountainside, to merge into the landscape. The trench between the Museum and the mountain slope is designed as a memorial pass. A youth hostel and a school are attached to the museum.

Client: IDF
Area: 15,000 sq.m

Pages