The structure is a seven-storey square prism, six of the stories rise above the adjacent road while the lowest floor, the workshop level, is under road level, surrounded by a sunken courtyard which allows daylight to enter the rooms. The building interior is planned as a concentric hive of activities. On the periphery are located the classrooms and offices which receive daylight through the façade. These spaces are entered from a circumferential corridor that surrounds the atrium which rises to the full height of the building. The atrium is penetrated on each floor, by open, duplex departmental-public spaces that are intended for multi-purpose. The Graduate School is intended to bring together students from various disciplines. In planning the building emphasis was placed on creating spaces where meetings and interactions can take place between the various disciplines. Such an arrangement allows long-term flexibility for making changes in the scope of activity in the various departments.

Client: Shenkar Collage
Area: 8,000 sq.m

The Ben-Gurion University Senate Building was designed to serve as the University’s administrative center, and contains offices, the Senate Hall, and an exhibition space. The building, which faces the campus’s main entrance plaza, on the main lengthwise pedestrian axis, is shaped like a monolithic cube with sandstone cladding, and encloses a circular inner courtyard. The main entrance to the plaza and to the building is designed like a cleft carved into the rock of a canyon. The courtyard, open towards the building and closed towards the desert, constitutes an inner world that is protected against the winds and shaded from the sun. The use of an inner courtyard that the public spaces face onto is a characteristic element of residential buildings in the Mediterranean and desert regions. The Senate Hall is shaped like an inclined cone, has a cladding of sandstone bricks, and stands in a narrow space that creates a tension towards the wall of the central building.

Administration center
Client: Ben-Gurion University
Area: 6,000 sq.m

The Shenkar campus is a densely populated urban campus located in a quiet residential area. The aim of the proposed plan is to enable the two urban activities to exist together so that they will contribute to the creation of an urban environment that serves the interests of both residents and students. In an effort to make maimal use of the legally permitted building area and to utilize existing topographical conditions, we created sunken courtyards so that the ground floor is exposed to daylight, even though it is located below the level of the surrounding roads and the entrance levels to the residential buildings. Designing the Academic Building as a contiguous block creates a partition and an ecological, visual and psychological barrier between the two land designations, thus precluding superfluous conflicts. The proposed plan opens the campus for community involvement with public activities and services being held there. The campus construction should encourage social meetings among students and lecturers by creating attractive spatial opportunities both inside and outside the buildings. The plan refers to the campus as a “mini-city” for pedestrians, influenced by the Mediterranean tradition expressed in the Greek polis and the Roman castra. The entrance to the campus, “The City Gate,” opens onto the campus square, in the tradition of the biblical cities. Facing the square are the entrances to the Graduate School and the cafeteria; the Students Building, the book store, and the walkway that leads to the Library; the main Auditorium; the western side of the Academic Building with the Academic Promenade on its ground floor level. 

Client: Shenkar College
Area: 11 Dunam

The Genia Schreiber University Art Gallery at Tel Aviv University is designed for the presentation of changing exhibitions and for the museology studies that form part of the gallery’s activity. It is a two-storied building, situated at the University’s main entrance plaza. The ground floor contains the service activities and a main exhibition hall, double-spaced in height, that looks out over the Sculpture Garden. The second level contains two closed exhibition spaces connected to the main hall via a staircase that constitutes a dominant element in the space. The Gallery was planned as a structural element that blends in with the landscape of its immediate environment, and exploits the special conditions of the steep topography. The Sculpture Garden is integrated organically into the building, so as to create a feeling that it penetrates into the protected exhibition spaces, producing a reflection of the garden in these spaces as part of the presentation inside.

Planned in collaboration with Eitan-Goshen Architects.

Art Gallery and Sculpture Garden
Client: Tel Aviv University
Area: 2,500 sq.m

The planning for the reshaping of Rabin Square with the construction of an underground car park was divided into two stages.
In the design of the first stage, we preserved the open space required for mass gathering; we have created new centers of activity such as water pipes and commercial and service activities; we canceled the separation between the balcony of the municipality building and its surroundings; we opened a new urban walking path that runs on the porch and strengthens the upper entrance to the town hall; we created an opportunity for an accessible connection of the square to the built environment that became a pedestrianized area.
The design of the final stage of Rabin Square adopts the provisions of the detailed outline plan for the existing Rabin Square parking lot and its traffic annex regarding the cancellation of Malkei Yisrael Street and its transformation into a "green avenue combined with the development of the square and a loading and unloading track." As a result, the commercial façade of Malkhei Yisrael Street became the western side of the square. As a continuation of the axis of Chen Boulevard, we designed a green strip of "activity bubbles", which contain a variety of occurrences: gathering corners, stages, varied gardens, play areas, ecological pools and sandboxes.
In the final stage, the exposed open space is the same as the one in the first stage, with additional shaded areas of activity, reinforced urban nature, integrated trading activity, all to promise a vibrant urban everyday life.

We believe that the future design of the square will enhance public access to it and make it a vibrant multicolored center of human activity, along with being a national civic square.

Client: Tel-Aviv municipality

The Museum’s function is to preserve the history of the Palmach, the striking force or “shock troops” of the Haganah paramilitary organization during the struggle against the British Mandate in Eretz-Israel. The program for the Museum called for creation of a circulation route organized chronologically from the establishment of the Palmach until the conclusion of the War of Independence. The site is located beside a main street in Tel Aviv. The proposed plan included a circular route starting at a small entrance plaza and hall, and then ascending ramps until returning to the top level of the entrance area. From there, the visitor descends to the memorial hall, which is shaped like a concrete cone. The building is two storeys high, and extends beside the road with its rear dug into the hillside, so that the upper storey juts up above the ground level at the rear, while from the road it is visible in its entire height. Conspicuous in the building’s design is a long concrete wall that symbolizes the Palmach’s role as a wall protecting the Jewish settlers in Eretz-Israel.

Museum and archive 
Client: The Palmach Veterans’ Association
Area: 7,000  sq.m

The Museum of Tolerance is located at the heart of modern Jerusalem, in its rejuvenated city center, on the borderline between Independence Park, and the urban built environment. It is designed as an elongated structure which traces the southern and eastern borderline of the site. The structure orchestrates the three surrounding streets into a coherent urban space. The building is divided into two horizontal wings: a three floor floating upper wing which hosts the theater and social meeting spaces, and two sunken floors which hosts the museum's exhibition spaces. The entrance floor is located at the level of the public square and hosts a restaurant and gift shop .It is leading up to the floating wing or down to the sunken one. Part of the floating wing is suspended over ground level, creating a gap, a doorway, from the built city to the park.

Client: The Simon Wiesenthal Center
Area: 15,000 sq.m.

Pages